Nieuws

FC Twente stelt onderzoek in na misdragingen van een deel van de eigen aanhang

FC Twente stelt onderzoek in na misdragingen van een deel van de eigen aanhang

18-11-2022 22:04 Laatste update: 22:09

FC Twente heeft op de clubsite een dringende oproep gedaan. Een deel van de Enschedese aanhang heeft zich tijdens het uitduel met Sparta misdragen, waardoor de club een rekening van meer dan vijftigduizend euro heeft gekregen.

Er werden stoeltjes vernield op Het Kasteel en ook werd er met vuurwerk gegooid. 'De schade van deze vernielingen loopt op tot ruim € 50.000,-. FC Twente veroordeelt dit gedrag en de personen die hier verantwoordelijk voor zijn richten FC Twente grote (financiële) schade aan', schrijven de Tukkers op de clubsite. De schade kan alleen nog maar oplopen, want de Aanklager Betaald Voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart.

Twente overweegt zelf ook nog extra maatregelen te treffen om dit gedrag in de toekomst te voorkomen. 'De verantwoordelijkheden zullen een stadionverbod opgelegd krijgen en de financiële schade wordt op hen verhaald. De personen die dit doen moeten bij zichzelf te rade gaan waar ze mee bezig zijn en beseffen dat ze bij elk incident FC Twente grote schade aanrichten', besluit de club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!