Nieuws

Courtois: 'Het wordt wel moeilijk op het WK als we niet beter gaan spelen'

Courtois: 'Het wordt wel moeilijk op het WK als we niet beter gaan spelen'

18-11-2022 20:02 Laatste update: 20:18
0

Thibaut Courtois spreekt over een leermoment na de verrassende nederlaag van België tegen Egypte. De doelman maakt zich niet druk om het verlies, maar ziet wel in dat het in Qatar beter moet.

België ging in Koeweit verrassend onderuit tegen Egypte (1-2). Ondanks het feit dat de doelman twee keer de bal uit het net moest vissen, stelt Courtois dat er geen harde conclusies aan vast zitten. "De nederlaag moet niet gedramatiseerd worden. Het is een goed leermoment voor het WK", vertelde de doelman tegenover VTM. "We worden iets te vaak in de rug verrast, vandaag drie of vier keer. Dat is een probleem dat te vaak terugkomt en onze tegenstanders zien dat ook. We hebben de laatste maanden gewoon te veel goals geslikt."

Courtois heeft alle vertrouwen in een goed WK van de Rode Duivels. "Het wordt wel moeilijk op het WK als we niet beter gaan spelen. Het blijft een oefenmatch, maar het moet sowieso beter. Als we top zijn, zullen we de groepsfase overleven. Maar als we niet top zijn, zullen we wat geluk nodig hebben, want we spelen tegen drie goeie ploegen. Iedereen heeft er veel zin in en iedereen gelooft er ook in." Op het WK neemt België het op tegen Canada, Marokko en Kroatië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie