België zakt door het ijs in uiterst slechte generale in aanloop naar het WK

18-11-2022 18:22 Laatste update: 18:47

De Rode Duivels zijn in aanloop naar het WK de mist in gegaan tegen Egypte. In Koeweit gingen de Belgen met 1-2 ten onder, mede door een fout van Kevin de Bruyne.

Hoewel de eerste kansen voor België waren, was het Egypte dat de score opende. De Bruyne leed door een slechte aanname balverlies, waarna Mostafa Mohamed de bal achter doelman Thibaut Courtois schoot. Voor rust hadden de Belgen nog recht op een penalty. Ahmed Hegazi kreeg de bal op de hand, maar de arbitrage besloot niet te fluiten. Michy Batshuayi schoot vervolgens nog op de lat. Vlak na rust verdubbelde Trezeguet de score nadat hij diep werd gestuurd door Mohamed Salah. Loïs Openda zorgde nog voor de eretreffer voor België, maar verder dan de 1-2 kwamen de Rode Duivels niet.

Online werd voornamelijk gewezen op de slechte beurt van Eden Hazard. De aanvaller die nauwelijks aan spelen toe komt bij Real Madrid kon geen potten breken tegen Egypte. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, werd er op twitter voornamelijk geopperd dat de aanvaller op het WK op de bank begint.