Nieuws

Conceição went steeds meer bij Ajax: 'Moeilijkste beslissing uit mijn leven'

Conceição went steeds meer bij Ajax: 'Moeilijkste beslissing uit mijn leven'

18-11-2022 16:22

Francisco Conceição begint zijn weg te vinden bij Ajax. De Portugese flankspeler stelt in gesprek met de clubkanalen van Ajax dat hij steeds meer begint te wennen.

Conceição werd afgelopen zomer binnengehaald als de langetermijnopvolger van Antony, maar die vertrok tijdens de laatste dagen waarop de transfermarkt open was nog naar Manchester United. De Portugees maakte de eerste maanden door bij Jong Ajax, maar speelt zich nu steeds vaker in het elftal van Alfred Schreuder.

"Het was de moeilijkste beslissing uit mijn leven", begint Conceição in gesprek met Ajax TV. "Vanwege alles wat bij Porto heb meegemaakt. Ik ben heel blij, dit was een belangrijke stap voor mij. Mijn beste momenten bij Ajax moeten nog komen en dat is vast al snel."

"Ajax is een fantastische club, we spelen altijd mee in de Champions League", vervolgt de rechtsbuiten, die door de mentaliteit van de club werd aangetrokken. "Er wordt altijd geknokt op titels binnen te halen en te winnen en ieder jaar weer een stukje beter te worden. Die mentaliteit van Ajax heeft me overgehaald om hier te komen spelen."

Conceição zit steeds meer op zijn plek in Amsterdam. "Ik moest er even inkomen, nieuw teamgenoeten, nieuwe trainer. Alles is anders. In deze beginfase probeer ik me aan te passen, te zien wat er anders is. Ik wen er steeds meer aan, ik kom er steeds beter in."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!