Nieuws

Spanje-bondscoach Enrique roept jonge vervanger op voor licht geblesseerde Gayà

Spanje-bondscoach Enrique roept jonge vervanger op voor licht geblesseerde Gayà

18-11-2022 14:44

José Luis Gayà moet het WK met Spanje missen wegens een blessure. Bondscoach Luis Enrique heeft Alejandro Baldé van FC Barcelona opgeroepen als vervanger.

Ondanks dat de enkelblessure van Gayà niet heel ernstig is, heeft de bondscoach besloten om met Baldé een vervanger op te roepen voor de linksback van Valencia CF. Spanje werkte donderdag nog een oefenwedstrijd tegen Jordanië (1-3) af, maar daar kwam de verdediger al niet in actie. Tijdens een van de trainingen in aanloop naar dat duel heeft Gayà de blessure opgelopen. Volgens de Spaanse media zou de linksback twee weken uit de roulatie zijn.

Als vervanger is de negentienjarige Baldé opgeroepen. De linksback beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak bij FC Barcelona en dat is niet onopgemerkt gebleven. Baldé kwam nog nooit eerder uit voor het Spaanse nationale elftal en kan zodoende zijn debuut gaan maken op het WK. Baldé zat al wel bij de voorselectie van Enrique.

Woensdag speelt Spanje het eerste groepsduel op het WK tegen Costa Rico.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!