Nieuws

'Nu heeft Van Gaal een kwalitatief beter team, een beter elftal en betere spelers'

'Nu heeft Van Gaal een kwalitatief beter team, een beter elftal en betere spelers'

18-11-2022 11:30
1

Gertjan Verbeek is van mening dat Oranje op dit moment een kwalitatief beter team heeft dan tijdens het WK in 2014. Dat zegt de voormalig trainer van onder meer sc Heerenveen en Feyenoord in JUICHEN! de podcast van VoetbalPrimeur.

Verbeek denkt dat het Nederlands elftal kan stunten. "Onderschat nooit Louis van Gaal. De laatste die dat doet, is Van Gaal zelf", vertelt Verbeek in JUICHEN! de podcast. "Maar het is natuurlijk wel zo dat hij het zeker in zijn tweede periode als bondscoach prima heeft gedaan. Hij heeft met een kwalitatief minder goed Nederlands elftal goed gepresteerd", doelt de oefenmeester op de bronze medaille in Brazilië

Verbeek vindt dat de huidige selectie een hoger niveau aantikt dan acht jaar geleden. "Nu heeft hij een kwalitatief beter team, een beter elftal en betere spelers. Hij heeft alleen wat minder tijd om er een team van te maken", aldus Verbeek. In de podcast van VoetbalPrimeur worden de selecties van 2014 en 2022 langs de meetlat gelegd. De enige speler uit de basisopstelling van 2014 die een reële kans maakt om te starten tegen Senegal is Ajacied Daley Blind.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s