Nieuws

Fans Marokko halen opgelucht adem: geen sprake van blessure bij Ziyech

Fans Marokko halen opgelucht adem: geen sprake van blessure bij Ziyech

18-11-2022 09:22

De fans van Marokko kunnen opgelucht ademhalen. Hakim Ziyech werd donderdagavond tijdens een oefenduel met Georgië gewisseld, maar de spelverdeler heeft geen blessure.

Er werden na de rust drie wissels doorgevoerd en na een uur nog twee, maar Ziyech werd na krap zeventig minuten in zijn eentje naar de kant gehaald door bondscoach Walid Regragui. Daar heeft de trainer een verklaring voor. "We waren bang dat Hakim een blessure zou oplopen. In dit soort wedstrijden ben je altijd bang dat spelers geblesseerd raken", aldus de bondscoach.

Marokko won het duel mede door een geweldige treffer van Ziyech, die van eigen helft scoorde. "Het belangrijkste was dat we wonnen. Veel van onze spelers zijn niet zeker van speeltijd bij hun club. Ze moeten wennen aan het tempo en dat was moeilijk voor sommige spelers. We zagen vermoeidheid bij ze aan het eind van de wedstrijd. Maar we weten dat het tempo hoog zal liggen op het WK. De sfeer in de spelersgroep is uitstekend en we beginnen te spelen zoals we dat willen doen."

Het Afrikaanse land zit in een poule met Kroatië, België en Canada. Het doel is de knock-outfase te bereiken. "We zijn naar Qatar gekomen om het Marokkaanse volk gelukkig te maken. We willen de tweede ronde halen. Dat wordt niet makkelijk, maar we blijven hard werken om ons doel te bereiken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!