Nieuws

Zorgen bij Deschamps: Benzema mist hoogstwaarschijnlijk WK-start

Zorgen bij Deschamps: Benzema mist hoogstwaarschijnlijk WK-start

18-11-2022 08:28 Laatste update: 08:51
1

Karim Benzema mist hoogstwaarschijnlijk de eerste groepswedstrijd van Frankrijk tijdens het WK in Qatar. De winnaar van de Ballon d'Or heeft nog altijd niet meegetraind met de Franse selectie.

Benzema kampt met een maandenlange spierblessure die hij heeft overgehouden aan het zware seizoen waarin hij met Real Madrid veel wedstrijden speelde. De Franse vedette is op de weg terug, maar lijkt het duel met Australië aan zich voorbij te moeten laten gaan. Over vier dagen staat de eerste groepswedstrijd namelijk al op het programma. Het tweede groepsduel van Les Bleus is op 26 november tegen Denemarken, vier dagen later speelt Frankrijk tegen Tunesië. Bondscoach Didier Deschamps hoopt in een van deze twee duels weer beroep te kunnen doen op de Ballon d'Or-winnaar.

Frankrijk heeft sowieso al offensieve problemen, Nkunku raakte namelijk eerder deze week geblesseerd op de afsluitende training in Frankrijk. Hij verliet het trainingsveld met knieklachten en na onderzoek is gebleken dat de doelpuntenmachine voorlopig niet in actie kan komen. Voor Frankrijk is het een enorm gemis, want Nkunku is aardig op dreef dit seizoen. De spits van RB Leipzig is met twaalf goals in de eerste seizoenshelft topscorer van de Bundesliga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!