Nieuws

Martins Indi: 'Dat viel me wel op en dat komt ongetwijfeld door de bondscoach'

Martins Indi: 'Dat viel me wel op en dat komt ongetwijfeld door de bondscoach'

18-11-2022 08:12 Laatste update: 08:13
1

Bruno Martins Indi is erg gecharmeerd van de werkwijze van Louis van Gaal. De centrumverdediger van AZ moet het WK wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan, maar zal Oranje vanuit Nederland supporten.

Martins Indi werd deze zomer opgeroepen voor de interlands tegen Wales. De dertigjarige verdediger was onder de indruk van de Oranje-selectie. "Toen ik er afgelopen zomer twee keer bij was in de interlands tegen Wales heb ik kunnen zien dat dit Oranje een hechte groep is. Dat viel me wel op en dat komt ongetwijfeld door de bondscoach", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad

Druk bij de spelersgroep weghalen, dat kan de bondscoach volgens Martins Indi goed. "Én motiveren. Ten overstaan van de hele groep, maar ook in persoonlijke gesprekken. Dan belichtte hij al jouw positieve punten. Een tegenstander als Spanje maakte hij juist weer kleiner", doelt de AZ'er op de 1-5 zege van Oranje. "Zij speelden met Iniesta, Xavi en Ramos en waren wereldkampioen, maar Van Gaal wist precies waar wij ze pijn konden doen. En dat kwam dan ook uit. Een periode in de wedstrijd doorkomen en daarna sloegen we toe. Tactisch laat hij het elftal optimaal renderen."

"De bondscoach is een heel goede trainer en een unieke persoonlijkheid en hij werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien daarna", vervolgt Martins Indi, die  verwacht dat Van Gaal extra gemotiveerd is omdat hij na het WK stopt bij Oranje. "Hij wil en denkt écht wereldkampioen te kunnen worden. Dat is echt zijn persoonlijke doel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!