Nieuws

Manager niet onder de indruk van derde Europese toernooi: 'Die ken ik niet'

Manager niet onder de indruk van derde Europese toernooi: 'Die ken ik niet'

10-12-2021 09:25 Laatste update: 10:06

Leicester City is na de winterstop veroordeeld tot het spelen van een tussenronde in de Conference League. Door een 3-2 nederlaag op bezoek bij Napoli daalt de ploeg van manager Brendan Rodgers af van de Europa League naar het derde niveau van Europa. De oefenmeester reageert op de onverwachtse klap en blijkt de Conference League niet te kennen. 

Na afloop van de wedstrijd staat de 48-jarige Noor-Ier het medium BT Sports te woord. "Ik zal eerlijk zijn, ik heb geen idee wat die competitie is", doelt de oefenmeester op de Conference League. "Ik focuste me op het winnen van deze Europa-League groep,  dus met alle respect weet ik niet wat voor competitie het is. Dat ga ik snel genoeg uitvinden." 

Rodgers wijt de nederlaag voornamelijk aan 'naïviteit' en benadrukte dat zijn verdediging niet goed stond opgesteld bij de tegendoelpunten "We krijgen genoeg grote kansen. Direct na hun derde goal kreeg James (Maddison, red.) een grote kans. We zijn teleurgesteld dat we andere kansen ook niet scoorden. Uiteindelijk verdedigen we niet goed genoeg." Door de nederlaag tegen de Italianen eindigden de Engelsen op de derde plaats in de poule. De ploeg van Rodgers trad aan in een sterke opstelling in het Stadio Diego Armando Maradona, tot een overwinning leidde het niet. 

3

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!