Jong Ajax geeft zege op Jong AZ in slotfase weg door fout Warmerdam

17-11-2022 23:25
1

Jong Ajax heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen Jong AZ. In Alkmaar werd het 1-1 door een late goal van de Alkmaarders.

Lange tijd leek het erop dat Jong AZ tegen een nederlaag in eigen huis aan zou gaan lopen. De Alkmaarse ploeg van trainer Maarten Martens kreeg vlak voor rust een tegendoelpunt van Christian Rasmussen te verwerken. De Deense aanvaller zette Jong Ajax zo op een 0-1 voorsprong door vanaf rechts naar binnen te snijden en raak te schieten.

In de tweede helft probeerde Jong AZ verschillende keren wat terug te doen, maar onder meer de lat en Ajax-doelman Tom de Graaff staken daar een stokje voor. Pas in de 82ste minuut was het raak voor Jong AZ. Ajacied Donny Warmerdam ging in de fout nadat hij een overtreding maakte op invaller Finn Stam in de zestien. Damienus Reverson faalde niet vanaf elf meter en schoot de 1-1 binnen.

Door het gelijkspel blijft Jong AZ zes punten boven Jong Ajax staan in de Keuken Kampioen Divisie.