Nieuws

Aderlating voor Argentinië: twee aanvallers haken af voor WK, Correa als vervanger

Aderlating voor Argentinië: twee aanvallers haken af voor WK, Correa als vervanger

17-11-2022 23:10
1

Argentinië heeft vlak voor de start van het WK te maken gekregen met twee blessuregevallen. Nicolas González en Joaquín Correa moesten afhaken en Ángel Correa werd opgeroepen als vervanger.

González haakte vijf dagen voor het eerste groepsduel met Saoedi-Arabië geblesseerd af met een spierblessure. De aanvaller van Fiorentina liep deze blessure op tijdens de training donderdag. De 24-jarige aanvaller zal gemist worden, aangezien het een van de eerste opties is op linksbuiten voor bondscoach Lionel Scaloni. González sukkelde dit seizoen sowieso met blessures. De aanvaller kwam pas tien keer in actie, waarin hij vier keer scoorde.

Scaloni roept oude bekende Correa van Atlético Madrid op als vervanger. De aanvaller zat al bij de selectie die de Copa América won en ook tijdens de WK-kwalificatie was Correa vaak van de partij. Ondanks dat de 27-jarige aanvaller dus afviel, mag hij nu alsnog naar het WK.

Ook Joaquín Correa is geblesseerd afgehaakt bij Argentinië. Het is nog onbekend wie de vervanger wordt van de 28-jarige aanvaller van Internazionale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!