Nieuws

Onbegrip over WK-afwezigheid Cillessen: 'Zou zo niet willen werken bij Oranje'

Onbegrip over WK-afwezigheid Cillessen: 'Zou zo niet willen werken bij Oranje'

17-11-2022 21:58
1

Marco van Duin is nog steeds stomverbaasd dat bondscoach Louis van Gaal niet Jasper Cillessen en Mark Flekken, maar Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer meenam naar het WK. De keeperstrainer van NEC heeft bovendien kritiek op Frans Hoek, keeperstrainer van Oranje.

"Dat Frans Hoek geen contact houdt met de trainers die dagelijks met de doelmannen werken, vind ik een kwalijke zaak. Ik zou zo niet willen werken bij Oranje", begint Van Duin tegenover Voetbal International. "Als je vijf, zes keepers hebt die in aanmerking komen voor het Nederlands elftal, dan wil je toch weten hoe het gaat?"

De keeperstrainer is verbaasd over de geselecteerde keepers. "Deze drie had ik niet verwacht", aldus Van Duin. "Als je Jasper niet selecteert en je draagt als reden zijn vorm aan, dan had je Remko Pasveer ook thuis moeten laten. Die keept al weken heel matig. Ik was het dan ook niet eens met de uitspraken van Louis van Gaal. Jasper heeft bij NEC juist goed gekeept, op een minder moment bij Sparta na. Dat laten de statistieken ook zien."

"De twee beste keepers blijven nu thuis", doelt Van Duin op Flekken en Cillessen. "Bij NEC ligt Jasper goed in de groep, hij werkt altijd hard en ook zijn privé-situatie met het kindje dat hij in Spanje heeft is voor hem geen enkele issue in zijn voetbalfocus. Dat kan en mag dus ook geen reden zijn hem niet te selecteren."

Van Duin heeft respect voor de manier waarop Cillessen de teleurstelling heeft opgepakt. "Op de dag dat Jasper hoorde dat hij niet meeging, was hij gebroken. Hij heeft er werkelijk alles aan gedaan om te keepen. Zijn keuze voor NEC heeft hij zelfs met de bondscoach besproken. Ik vind dat Jasper het goed heeft opgepakt en het goed heeft verwoord in de media. Ook richting zijn collega-keepers. Dat vind ik echt klasse van hem na de grote klap die hij te verwerken kreeg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!