Nieuws

Alderweireld is realistisch in aanloop naar WK-start: 'We zijn geen topfavoriet'

Alderweireld is realistisch in aanloop naar WK-start: 'We zijn geen topfavoriet'

17-11-2022 20:56
1

Toby Alderweireld hoopt op het WK in Qatar de nodige monden te snoeren. De nationale ploeg van België krijgt namelijk erg vaak kritiek op de kwaliteit van de achterste linie en dat is volgens de verdediger niet terecht.

Alderweireld keerde deze zomer terug naar zijn thuisland, waar hij nu zijn wedstrijden speelt voor Royal Antwerp FC. De ervaren verdediger kijkt erg uit naar het WK, dat over enkele dagen van start gaat. "Omdat het mijn vijfde eindtoernooi is, begin ik ook rustiger en met minder zenuwen aan het WK. Ik heb geleerd dat je kan groeien in een toernooi. En na de groepsfase heb je een ander toernooi. We zijn geen topfavoriet, maar misschien ligt het ons wel om underdog te zijn", wordt Alderweireld geciteerd door Voetbal International.

De defensie van de Belgen krijgt vaak kritiek te verwerken en dat is volgens de oud-speler van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur niet terecht. "Het is brandhout voor ons, het wakkert het vuur aan', aldus Alderweireld. 'We hebben al laten zien dat we er staan op belangrijke momenten. Ik denk dan aan Brazilië en Portugal. Ik kijk er naar uit om te antwoorden op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie