Nieuws

Wie zijn de tien duurste spelers van de toplanden die actief zijn op het WK?

Wie zijn de tien duurste spelers van de toplanden die actief zijn op het WK?

26-11-2022 23:10 Laatste update: 22:07

Op verschillende topspelers zoals bijvoorbeeld Erling Haaland (Noorwegen) en Mohammed Salah (Egypte) na, zien we vanaf zondag 20 november de crème de la crème van voetballers voorbij komen op het WK in Qatar. De dure selecties van onder ander Engeland en Brazilië bevatten weer een aantal giganten. Welke spelers vertegenwoordigen eigenlijk de hoogste transferwaarde van hun land? VoetbalNieuws brengt ze voor je in kaart.

Hoogste prijskaartje bevat de Engelse pond

Volgens statistiekenbureau CIES Football Observatory heeft de duurste speler van het WK de Engelse nationaliteit. Met zijn negentien jaar is Jude Bellingham liefst 202 miljoen euro waard. Dat heeft de middenvelder aan de vorm in zijn huidige seizoen te danken. Met zijn negen doelpunten en drie assists is hij belangrijk voor Borussia Dortmund. In de voetsporen van Bellingham loopt Vinícius Júnior met 201 miljoen. De Braziliaanse revelatie van Real Madrid bezorgde zijn club afgelopen zomer de Champions League met zijn doelpunt in de finale.

De derde duurste speler die actief is op het toernooi is Kylian Mbappé. Volgens het databureau is de Fransman inmiddels 185 miljoen euro waard, nadat hij afgelopen zomer zijn monstercontract ondertekende bij Paris Saint-Germain. De Spaanse sensatie Pedri heeft een transferwaarde van liefst 158 miljoen euro, wat hem een kleine dertig miljoen minder waard maakt dan Mbappé.

De Jong duurste Nederlander

Volgens CIES is Frenkie de Jong met 110 miljoen de duurste speler van Oranje. Zijn werkgever FC Barcelona wilde afgelopen zomer ‘maar’ 85 miljoen euro voor hem zien, maar volgens de data zou de middenvelder meer waard zijn dan dat. Voor De Jong komen Duitser Jamal Musiala (151 miljoen), Uruguayaan Federico Valverde (123 miljoen) en Portugees Rúben Dias (118 miljoen). De Kroaat Joško Gvardiol heeft met 110 miljoen dezelfde waarde als De Jong. De top tien wordt gecomplementeerd door de Argentijn Lautaro Martínez. De collega van Lionel Messi is met 99 miljoen net geen 100 miljoen euro waard.

1.  Jude Bellingham (Engeland): 202 miljoen
2.  Vinícius Júnior (Brazilië): 201 miljoen
3.  Kylian Mbappé (Frankrijk): 185 miljoen
4.  Pedri González (Spanje): 158 miljoen
5.  Jamal Musiala (Duitsland): 151 miljoen
6.  Federico Valverde (Uruguay): 123 miljoen
7.  Rúben Dias (Portugal): 118 miljoen
8.  Frenkie de Jong (Nederland): 110 miljoen
9.  Joško Gvardiol (Kroatië): 110 miljoen
10. Lautaro Martínez (Argentinië): 99 miljoen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!