Nieuws

Keeperstrainer NEC begrijpt Van Gaal niet: 'Beste twee keepers blijven nu thuis'

Keeperstrainer NEC begrijpt Van Gaal niet: 'Beste twee keepers blijven nu thuis'

17-11-2022 12:24 Laatste update: 12:29

Jasper Cillessen en Mark Flekken gaan niet naar het WK en dat zorgt voor de nodige verbazing bij Marco van Duin, keeperstrainer van NEC. De voormalig doelman stelt dat de beste doelmannen nu thuisblijven.

Uiteindelijk gaan Remko Pasveer, Justin Bijlow en Andries Noppert naar Qatar. "Ik heb met verbazing naar de selectie van de bondscoach gekeken als het aankomt op de keepers. Deze drie had ik niet verwacht", stelt Van Duin tegenover Voetbal International. "Als je Jasper niet selecteert en je draagt als reden zijn vorm aan, dan had je Remko Pasveer ook thuis moeten laten. Die keept al weken heel matig. Ik was het dan ook niet eens met de uitspraken van Louis van Gaal. Jasper heeft bij NEC juist goed gekeept, op een minder moment bij Sparta na. Dat laten de statistieken ook zien."

Van Duin is kritisch op keeperstrainer Frans Hoek, die nooit contact opnam. "Wat ik heel bijzonder aan deze situatie vind, is dat Frans Hoek geen enkele keer met mij contact heeft gezocht over Jasper. Ik werk dagelijks met hem en hij vult iedere dag een vragenformulier in, dus ik weet precies hoe het met hem gaat en hoe hij zich voelt. Dat hij geen contact houdt met de trainers die dagelijks met de doelmannen werken, vind ik een kwalijke zaak. Ik zou zo niet willen werken bij Oranje."

Het besluit van Van Gaal kan dan ook niet op steun rekenen van de keeperstrainer van NEC. "Ik heb werkelijk geen idee wat de echte reden is om Jasper, maar ook Mark Flekken, niet mee te nemen. De twee beste keepers blijven nu thuis. Zijn keuze voor NEC heeft hij zelfs met de bondscoach besproken. Dat was geen enkel probleem. En je moet hem beoordelen op wat hij op het veld heeft laten zien. Nou, dan heeft hij gewoon geleverd, net als dat hij dat in Oranje altijd heeft gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!