Nieuws

'Het enige wat ik weet, is dat Noppert niet de eerste doelman bij Oranje wordt'

'Het enige wat ik weet, is dat Noppert niet de eerste doelman bij Oranje wordt'

17-11-2022 11:14

Louis van Gaal verraste vriend en vijand met zijn keeperskeuzes voor het Nederlands elftal. Sander Westerveld, Henk Timmer en Joop Hiele verdedigden in het verleden het doel van Oranje en gaan in op de keuzes van de bondscoach.

In gesprek met De Telegraaf blikken de drie oud-doelmannen terug op de keuzes van Van Gaal en vooruit op het WK. De bondscoach koos ervoor Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert thuis te laten. Jasper Cillessen en Mark Flekken bleven verrassend genoeg buiten de selectie. Westerveld is benieuwd naar Noppert. "Ik vind het allereerst heel leuk voor Noppert dat hij er bij zit. Maar ik lees dan dat hij hoog op de lijstjes staat als penaltykiller. Ik heb het nagekeken en volgens mij heeft hij één keer in zijn loopbaan een strafschop tegengehouden. Dat was bij Foggia in Italië."

Tim Krul bedankte voor de veelbesproken penaltytests van Oranje en werd daardoor gepasseerd door Van Gaal. Westerveld vindt het overdreven. "Als Van Gaal echt voor de wereldtitel wil gaan, moet hij niet zeuren als een 34-jarige keeper niet uit Norwich wil overvliegen voor een penaltyexperiment. Terwijl iedereen al weet dat hij de beste penaltystopper is."

Timmer denkt dat Pasveer naar alle waarschijnlijkheid de eerste keus wordt bij Oranje. Dat komt vanwege zijn rugnummer, hoewel Van Gaal eerder stelde dat rugnummers puur op leeftijd werden uitgedeeld. "Ik kijk liever naar wie er eerste keeper wordt. In principe heeft Pasveer nu een streepje voor. Hij heeft namelijk rugnummer 1 gekregen. En check het maar, Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg hadden dat rugnummer ook tijdens WK’s. Maar ik zou Bijlow kiezen", besluit Timmer.

Hiele kiest voor Bijlow. "Het enige waar ik niet vanuit ga, is dat Noppert eerste keeper wordt. Het gaat echt tussen Pasveer en Bijlow. Mij werd een tijd geleden gevraagd of ik het terecht vond dat Bijlow destijds werd gepasseerd voor Oranje. Ik heb altijd gezegd dat hij de meeste potentie heeft binnen Nederland. Daar blijf ik bij. Ik denk dat hij, als hij zijn hoge niveau blijft halen, ook gewoon de nummer 1 is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!