Opinie

Steun voor Cillessen: 'Nu wilde hij hem beschermen, maar maakte het veel erger'

Steun voor Cillessen: 'Nu wilde hij hem beschermen, maar maakte het veel erger'

17-11-2022 09:19

Voormalig Oranje-doelmannen Sander Westerveld en Henk Timmer hebben Jasper Cillessen verdedigd. Het duo kan zich niet vinden in de redenen die bondscoach Louis van Gaal gaf om de NEC-doelman niet mee te nemen naar Qatar.

Een kleine week geleden onthulde Van Gaal de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. Tegen alle verwachtingen in stond de naam van Cillessen daar niet tussen. Volgens de bondscoach zou de voormalig keeper van Ajax, FC Barcelona en Valencia niet in vorm zijn en niet goed in de groep liggen, iets waar Westerveld het niet mee eens is, stelt hij in De Telegraaf.

"Heel Nederland denkt nu dat hij niet goed in de groep ligt en klaagt als hij op de bank zit. Maar Cillessen gaf zelf al aan dat hij jarenlang bij Barcelona op de bank zat. Er is toen nooit iets slechts over hem naar buiten gekomen. Van Gaal gaf zelf als reden dat Cillessen niet in vorm is bij NEC. Nou, ik vind dat hij een heel sterk seizoen doormaakt. Als Van Gaal een goede reden had gegeven waarom Cillessen er niet bij is, dan is dat prima. Nu wilde hij hem misschien beschermen, maar maakte hij het veel erger."

Timmer sluit zich aan bij zijn collega en wijst daarna naar Pasveer. "Cillessen had een minder momentje bij Sparta-uit. Maar Pasveer had een hele mindere maand met Ajax", aldus de voormalig doelman van onder andere AZ en Feyenoord, die de laatste maand iets zag ontstaan bij de Oranje-doelmannen. "Wat mij wel opviel: er werd de laatste maanden zoveel over de Oranje-keepers gesproken en gespeculeerd, dat de keepers er volgens mij zelf last van hadden. Ze waren zichzelf niet meer."

Met Pasveer, Justin Bijlow en Andries Noppert werkt Van Gaal momenteel toe naar de eerste WK-groepswedstrijd tegen Senegal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie