Nieuws

Kuyt na nieuwe ADO-domper: 'Er moet een veilige omgeving komen om in te werken'

Kuyt na nieuwe ADO-domper: 'Er moet een veilige omgeving komen om in te werken'

17-11-2022 07:00
0

Het zijn zware tijden voor Dirk Kuyt als trainer van ADO Den Haag. Woensdag werd er met 0-1 van Roda JC Kerkrade verloren, en dat in een week waarin de club geregeld onder vuur lag. Voor de oefenmeester moet er ‘een veilige omgeving komen om in te werken’.

"Na zo’n week en zo’n uitslag is het heel teleurstellend en pijnlijk, voor mezelf, voor de staf en voor de spelers", begint Kuyt voor de camera's van ESPN. ADO kreeg verschillende mogelijkheden op meer tegen Roda JC, maar Dylan Vente dompelde de club uit de residentie vijf minuten voor tijd verder in rouw, zo ook de oefenmeester. "Je ziet dat de jongens willen, maar door alles wat er omheen gebeurt kunnen we gewoon niet beter."

Over de positie van Kuyt wordt de laatste dagen veel gesproken. Of de trainer zelf nog heil ziet in een langer verblijf? "Ja, waarom niet? Ik ben een strijdbaar iemand. Uiteindelijk gaat het erom: wat is het beste voor de club en de spelers? Het gaat om ADO, ik zal altijd proberen de jongens alles te geven dat ik in me heb."

Ook ADO-vedetten Thomas Verheydt en Ricardo Kishna kwam afgelopen week met een statement naar buiten. Het tweetal 'herkent hun cluppie niet meer', klonk het. Wat vindt Kuyt ervan dat deze verhalen naar buiten komen? "Ik denk dat het voor deze club belangrijk is dat we zorgen dat er in de toekomst een veilige omgeving komt om te werken. Ik houd van kritiek, dat heb je nodig om beter te worden. Maar als intieme gesprekken en details keer op keer naar buiten komen, voelt dat onveilig. Voor een trainer, voor een speler, voor een directie. Daar heeft deze club belangrijke stappen te maken", aldus Kuyt.

Na zestien speelronden staat ADO op een zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De club heeft zelfs een wedstrijd meer gespeeld en kan worden ingehaald door FC Dordrecht en Helmond Sport, wanneer zij later deze week winnen van respectievelijk Willem II en De Graafschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie