ADO Den Haag verder in de problemen na nipte nederlaag tegen Roda JC

16-11-2022 21:55 Laatste update: 22:01
1

ADO Den Haag heeft in deze roerige week ook geen verschil kunnen maken op het veld. De ploeg van Dirk Kuyt verloor in eigen huis met 0-1 van Roda JC. Dylan Vente nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Directeur Edwin Reijntjes bracht maandag een statement naar buiten waarin hij onder meer liet weten dat hij Giovanni Franken, die vorig seizoen nog voor de groep stond in Den Haag, niet wilde promoveren tot assistent van Dirk Kuyt. Thomas Verheydt en Ricardo Kishna klapten dinsdag in gesprek met Omroep West uit de school. Het tweetal kwam in opstand en liet weten onder de huidige omstandigheden niet meer te willen voetballen voor ADO Den Haag. De Hagenaren kregen steun van de supporters.

Ondanks het felle statement van Verheydt en Kishna, begonnen beide aanvallers woensdagavond gewoon in de basisopstelling bij ADO Den Haag. Het duel met Roda JC verliep erg moeizaam voor de ploeg van Kuyt. De ploeg uit Kerkrade was in de eerste helft beter en dwong Hugo Wentges tot een aantal knappe reddingen.

In de loop van de tweede helft kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd, maar grote kansen bleven uit. Verheydt kreeg in de slotfase van de wedstrijd toch nog een enorme kans om de score te openen, maar wist sluitpost Roda-sluitpost Nicolas niet te passeren. Vente slaagde er aan de andere kant van het veld wel in om het net te vinden. Hij schoot op aangeven van Hartjes snoeihard raak: 0-1. Na de goal verschenen er witte zakdoekjes in het ADO-stadion. Dit bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, waardoor ADO Den Haag nog dieper in de problemen komt.