Nieuws

Kuyt: 'Het heeft veel met mij gedaan, maar het enthousiasmeert mij ook weer'

Kuyt: 'Het heeft veel met mij gedaan, maar het enthousiasmeert mij ook weer'

16-11-2022 20:47 Laatste update: 20:50

Dirk Kuyt heeft woensdagavond voorafgaand aan het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen ADO Den Haag en Roda JC gereageerd op de roerige week in Den Haag. De 42-jarige oefenmeester blijft vertrouwen houden in de club en zijn ploeg.

"Eigenlijk is het nooit echt rustig, dat zit ook een beetje in de club", reageert Kuyt tegenover ESPN. "Het was inderdaad een heel onrustige week, maar uiteindelijk staan we hier en is er maar één ding belangrijk: dat we resultaat gaan halen. Daar heb ik op de een of andere manier toch een goed gevoel over."

"Dat er dingen gezegd zijn en geschreven zijn en dat er gevoelens gedeeld zijn, betekent dat we daarna aan de slag moeten", vervolgt Kuyt. "Dat was volgens mij ook het statement van de grootaandeelhouder: dat we daarna wel gaan kijken hoe we dingen verder oplossen. Maar vandaag is het belangrijk dat deze spelers gesteund worden en dat moeten we met zijn allen doen."

Ondanks dat zijn eerste trainersklus meer downs dan ups kent, blijft de voormalig Oranje-international postitief. "Ik ben geen wegloper. Als ik ergens mijn tanden in zet, dan bijt ik me daarin vast. Het heeft veel met mij gedaan, maar het enthousiasmeert mij ook weer. Het maakt me alleen maar sterker om hier te slagen met zijn allen. Ik geloof ik deze club, in deze spelers en ik wil laten zien dat ze het kunnen", aldus Kuyt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!