Nieuws

Openda had ook voor ander WK-land kunnen uitkomen: 'Heb nooit getwijfeld'

Openda had ook voor ander WK-land kunnen uitkomen: 'Heb nooit getwijfeld'

16-11-2022 19:56

Loïs Openda gaat met België naar het WK in Qatar. De oud-Vitessespeler maakte het afgelopen halfjaar indruk bij RC Lens, maar had ook voor een andere nationale ploeg kunnen kiezen. Hij sprak woensdagmiddag op een speciale persconferentie.

Zo kon Openda namelijk ook voor Marokko kiezen, notabene de tegenstander van de Rode Duivels op het WK. "Ze hebben mij ook gepolst, maar in mijn hoofd was België de enige optie. Ik heb nooit getwijfeld", aldus de spits.

Hij krijgt onder bondscoach Roberto Martínez met aardig wat concurrentie te maken. "Ik kom na Batshuayi in de pikorde. Die is normaal de nummer twee na Lukaku, maar nu Lukaku geblesseerd is, schuift iedereen op. Ik ben klaar als ze me nodig hebben. Wat ik kan bijdragen? Vooral mijn snelheid, denk ik."

België begint het WK volgende week woensdag met de wedstrijd tegen Canada. Vier dagen later wacht Marokko. Poule F wordt op 1 december afgesloten met de clash tegen vice-wereldkampioen Kroatië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!