Nieuws

Herstelde Lozano terug op WK met Mexico: 'Ik vreesde voor mijn leven'

Herstelde Lozano terug op WK met Mexico: 'Ik vreesde voor mijn leven'

16-11-2022 18:59
1

Hirving Lozano is één van de blikvangers in de Mexicaanse selectie op het WK. De voormalig PSV'er gaat op voor zijn tweede optreden op het grootste voetbalpodium. Toch had het niet veel gescheeld of hij had nooit meer kunnen voetballen.

Een jaar geleden speelde Mexico een interland tegen Trinidad & Tobago toen het helemaal mis ging voor Lozano. Hij viel hard op de knie van doelman Marvin Philip en wist meteen: foute boel. "Mijn nek klapte naar achteren, mijn ruggengraat was beschadigd en mijn oog ontplofte gewoon. Ik huilde heel hard. Ik was zó bang", aldus de aanvaller bij Players Tribune.

"Ik vreesde voor mijn leven, eerlijk gezegd. Even leek het kantje boord, maar de doktoren hebben me gered. Dankzij de chirurg was ik maar drie maanden uitgeschakeld, maar zoveel doktoren zeiden dat het een wonder was dat ik het had overleefd, laat staan dat ik zo snel weer kon spelen."

Mexico begint het WK komende dinsdag tegen Polen. Daarna volgen wedstrijden tegen Argentinië en Saoedi-Arabië. Woensdagavond spelen El Tri nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie