Nieuws

Onana over eerste maanden in Italië: 'Beschouwen me hier nog als een bambino'

Onana over eerste maanden in Italië: 'Beschouwen me hier nog als een bambino'

16-11-2022 16:18
1

Andre Onana is bij Internazionale inmiddels uitgegroeid tot eerste keuze onder de lat en is daar maar wat blij mee. De Kameroener leeft met een goed gevoel toe naar het uitkomen van zijn jongensdroom: deelnemen aan het WK.

Met Kameroen hoopt Onana hoge ogen te gooien op het toernooi in Qatar. "Ik heb er heel veel zin in. Dit is een droom die ik al vanaf kinds af aan heb", zegt de doelman in gesprek met zijn keepershandschoenensponsor Rinat.

Na zijn transfervrije overstap van Ajax naar Internazionale vond Onana zichzelf in eerste instantie terug op de reservebank. "Samir (Handanovic, red.) is een geweldige keeper en als 38-jarige doet hij nog het erg goed. Hij is het voorbeeld om nog jarenlang door te spelen. In Italië beschouwen ze je hier op 26-jarige leeftijd nog steeds als een bambino (klein kind, red.)", knipoogt de international.

Het leven in de Italiaanse modestad bevalt de oud-Ajacied uitstekend. "Ik heb eerder in Barcelona geleefd en Milaan is vergelijkbaar. Ik voel me hier thuis. Het was niet makkelijk om Barcelona te verlaten toen ik achttien was. Ik was op La Masia (jeugdcomplex van FC Barcelona, red.) in mijn comfortzone. De overstap naar Ajax ging goed, maar persoonlijk was het lastig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!