Nieuws

Dramatisch bericht uit Frankrijk: 42-jarige scheidsrechter Hamel plots overleden

Dramatisch bericht uit Frankrijk: 42-jarige scheidsrechter Hamel plots overleden

16-11-2022 11:26

De Franse voetbalwereld is opgeschrikt door het overlijden van de 42-jarige arbiter Johan Hamel. Volgens L'Équipe is de scheidsrechter bezweken aan de gevolgen van een hartinfarct.

Het overlijden van Hamel is bevestigd door de Franse scheidsrechterbond. Tegelijkertijd laat SAFE in het midden waarin de veertiger bezweken is. Volgens informatie van de Franse krant L'Équipe werd Hamel getroffen door een hartinfarct tijdens een training op dinsdag.

Het overlijden komt zeer plots: afgelopen weekend was de arbiter nog de VAR bij het duel tussen Paris Saint-Germain en AJ Auxerre en tien dagen daarvoor floot hij zelf nog Lille-Stade Rennais. Hamel was een vast gezicht in het Franse arbitragekorps.

De arbiter floot in totaal 136 duels in de Ligue 1. 'Aan zijn familie, familieleden en vrienden betuigen de SAFE en de arbiters hun diepste medeleven. Johan, we zullen je missen', aldus de Franse scheidsrechtersbond in het statement.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!