AZ wint ook van Randers en sluit groepsfase Conference League ongeslagen af

AZ wint ook van Randers en sluit groepsfase Conference League ongeslagen af

09-12-2021 21:06 Laatste update: 21:20
Conference League 0 Reacties

AZ heeft ook zijn laatste groepswedstrijd in de Conference League winnend afgesloten. De ploeg van trainer Pascal Jansen was met 1-0 te sterk voor het Deense Randers FC.  De ongeslagen Alkmaarders besluiten de groep als nummer één.  

Vanaf het eerste fluitsignaal was AZ de bovenliggende partij in het AFAS Stadion. Voornamelijk Jesper Karlsson was dreigend met meerdere inzetten, maar doelman Patrik Carlgren hield de gastheren van scoren af.  

Carlgren speelde een ijzersterke wedstrijd en wist meerdere malen - met kunst en vliegwerk - inzetten van de Alkmaarders te verijdelen. Ook in de tweede helft bleef AZ zeer dominant en kwam het tot grote kansen. De bal leek er niet in te willen. Grote kansen waren niet besteed aan onder meer Vangelis Pavlidis en Albert Gudmundsson. 

Uiteindelijk zorgde Thijs Oosting voor lachende gezichten bij de thuisploeg. In de slotfase zag Carlgren er ditmaal zeer ongelukkig uit en was de invaller er als de kippen bij om de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen te schieten.  

Met de overwinning op Randers sluit AZ groep D van de Conference League overtuigend af. De Noord-Hollanders bleven ongeslagen en pakten veertien punten. Door de groepswinst mogen de Alkmaarders de tussenronde in Europa's derde clubtoernooi overslaan en stromen ze in de achtste finale weer in. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie