Nieuws

Nog vier dagen tot het WK: deze deelnemers spelen woensdagavond een oefeninterland

Nog vier dagen tot het WK: deze deelnemers spelen woensdagavond een oefeninterland

16-11-2022 09:36 Laatste update: 10:15

Over vier dagen wordt het startschot voor het WK gegeven, maar dat weerhoudt de deelnemers er niet van om oefeninterlands te spelen. Woensdagavond komen er zes clubs in actie die ook te bewonderen vallen in Qatar, waarvan er twee tegen elkaar spelen.

Saoedi-Arabië – Kroatië

Aankomende dinsdag 22 november speelt Saoedi-Arabië zijn eerste groepswedstrijd op het WK tegen grootmacht Argentinië, maar woensdagavond oefent het nog tegen Kroatië. De finalist van het WK in 2018 speelt zelf een dag later op woensdag 23 november tegen het Marokko van voormalig Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui.

Verenigde Arabische Emiraten – Argentinië

Argentinië treedt 22 november aan tegen Saoedi-Arabië, maar oefent met de Verenigde Arabische Emiraten eerst nog tegen een ander land uit het Midden-Oosten. Volgens de massaal gevolgde Argentijnse journalist Gastón Edul zal Lionel Messi in de basis staan.

Polen – Chili

Net als Argentinië en Saoedi-Arabië speelt Polen zijn eerste WK-wedstrijd ook op 22 november, maar woensdagavond wordt de oefenwedstrijd tegen Chili. De Zuid-Amerikanen zijn er net als tijdens de editie in 2018 niet bij op het mondiale eindtoernooi.

Oman – Duitsland

Voetbalgrootmacht Duitsland treft met Oman een voetbaldwerg uit het Midden-Oosten. Die Mannschaft moet het stellen zonder de geblesseerde Timo Werner en Marco Reus. In deze wedstrijd zal duidelijk worden hoe bondscoach Hans-Dieter Flick zijn aanval in gaat richten. De Duitsers spelen hun eerste WK wedstrijd op woensdag 23 november tegen Japan.

Mexico – Zweden

Mexico – groepsgenoot van Argentinië, Saoedi-Arabië en Polen – heeft zijn laatste generale tegen Zweden. Er ligt een klein bommetje onder El Tricolores, aangezien bondscoach Gerardo Martino de Mexicaanse lieveling Santiago Gimenez niet heeft geselecteerd. Mocht Raul Jiménez geen minuten kunnen maken tegen Zweden, dan bestaat de kans dat de Feyenoorder alsnog wordt opgeroepen. Mexico speelt op 22 november zijn eerste WK-groepswedstrijd tegen Polen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll