Nieuws

Niet selecteren Gimenez zorgt voor onbegrip in Mexico: 'Injusticia, injusticia!'

Niet selecteren Gimenez zorgt voor onbegrip in Mexico: 'Injusticia, injusticia!'

16-11-2022 08:05 Laatste update: 10:10
1

De keuze van bondscoach Gerardo Martino om Santiago Gimenez niet te selecteren voor het WK heeft de poppen aan het dansen gekregen in Mexico. Volgens ESPN-journalist Mauricio Pedroza is het niet eerlijk om de Feyenoord-spits thuis te laten.

Dat Gimenez een populaire international is, werd de afgelopen weken wel duidelijk. De 21-jarige spits staat er goed op in zijn land. Maandag werd bekend dat hij niet tot de selectie van Mexico behoort, wat de nodige opschudding heeft veroorzaakt in het land.

"Eerlijkheid is niet de manier waarop een manager een beslissing neemt om een speler al dan niet mee te nemen. Het is niet eerlijk dat Gimenez geen deel uitmaakt van dit team, maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik het wil begrijpen'', begint journalist Pedroza. ''Santiago Gimenez zal de spits van Mexico zijn voor de komende jaren. Dat is de reden dat je hem mee had moeten nemen als je 26 spelers mee mag nemen, zodat hij kan ervaren wat het is om mee te gaan met het Mexicaanse elftal naar het WK."

Naar verluidt zou Gimenez de enige speler zijn geweest waar twee keer mee gebeld is: één belletje naar de hoofdrol speler zelf, én één naar zijn vader Christian Gimenez. "Zo oneerlijk is het. Ze hadden twee telefoontjes nodig omdat niemand het uit kon leggen. Er is een aanvaller (Jiménez) die tijdens de warming-up niet eens zijn been op kon tillen", aldus oud voetballer Hercules Gómez, die de prestaties van de Feyenoorder op het netvlies heeft. "Gimenez is de topscorer van de Europa League op dit moment en het is duidelijk dat hij heel belangrijk gaat worden in de toekomst. Het is zo oneerlijk. Injusticia, injusticia, injusticia. Dat is waarom je twee telefoontjes krijgt."

Ondanks dat Gimenez niet bij de selectie zit, is er nog een kleine kans dat hij wel meegaat naar het WK. Mochten de Mexicanen aan kunnen tonen dat de geblesseerde Raul Jiménez toch geen minuten kan maken, dan zou de spits van Wolverhampton Wanderers nog vervangen kunnen worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!