Nieuws

Martínez noemt acht favorieten voor de WK-eindzege: Oranje hoort daar niet bij

Martínez noemt acht favorieten voor de WK-eindzege: Oranje hoort daar niet bij

16-11-2022 07:41 Laatste update: 10:09
3

Bondscoach Roberto Martínez sluit niet uit dat het WK in Qatar het beste toernooi ooit wordt voor België. De Spaanse coach noemt acht kanshebbers op de wereldtitel, maar laat het Nederlands elftal buiten beschouwing.

Martínez zwaait vanaf 2016 de scepter in België. Het wordt zijn tweede mondiale eindtoernooi in dienst van de Rode Duivels. Tijdens zijn eerste editie, in 2018, bereikte de voormalig trainer van Everton de halve finale tegen Frankrijk. Toch hoopt hij stiekem op meer. "Ik sluit niet uit dat dit het beste WK wordt uit de geschiedenis", citeert het Belgische medium Het Laatste Nieuws.

Oranje-bondscoach Louis van Gaal noemde België al niet toen hem werd gevraagd naar zijn favorieten voor het toernooi. Martínez schaart het Nederlands elftal op zijn beurt ook niet onder de kanshebbers voor de eindzege. Acht andere landen wel: "Er zijn acht landen die kunnen winnen: de vier Europese halvefinalisten uit 2018 (België, Frankrijk, Kroatië en Engeland), Spanje, Duitsland, Argentinië en Brazilië. Tussen die selecties zal het verschil érg klein zijn."

Aanstaande vrijdag oefent België nog één keer voordat het aan de groepswedstrijden met Canada, Marokko en Kroatië begint. Egypte is de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!