Danjuma verantwoordelijk voor uitschakeling Nederlands getint Atalanta

09-12-2021 20:56 Laatste update: 21:22

Villarreal heeft zich gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Champions League door met 2-3 te winnen op bezoek bij het Nederlands getinte Atalanta Bergamo. Aan de zijde van de Spanjaarden was Arnaut Danjuma – niet voor het eerst dit seizoen – de absolute uitblinker door twee treffers voor zijn rekening te nemen.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen het voor de eerste keer raak was voor Danjuma. De buitenspeler werd vanaf eigen helft weggestuurd en snelde op doelman Juan Musso af. Met een bekeken schuiver door de benen van de keeper zette hij de bezoekers al vroeg op voorsprong.

De 0-2 van Étienne Capoue betekende dat de opgave voor Atalanta, met de Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer in basis, nog moeilijker werd. De ploeg van Gian Piero Gasperini wist dat het moest winnen van Villarreal om te overwinteren in de Champions League.

In de tweede helft schoot Danjuma opnieuw met scherp door zeer listig bij zijn tegenstander weg te draaien en de doelman met een tegendraads schot te verschalken. Daarmee leken de Spanjaarden aan alle onzekerheid een einde te maken.

Atalanta begon pas nadat het een vrij kansloze uitgangspositie had met voetballen. Ruslan Malinovski zorgde twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer, waarna Duván Zapata met een prachtige stift de spanning in de tachtigste minuut volledig terugbracht. Ondanks een spervuur aan kansen wilde de bal er niet meer in voor de Italianen.

Daardoor won Villarreal met 2-3 op bezoek bij Atalanta. De ploeg van trainer Unai Emery is geplaatst voor de knock-outfase. Ajax heeft kans om de Spanjaarden te loten. Atalanta eindigt met zes punten op de derde plaats en dus moet de ploeg van Teun Koopmeiners, Hateboer en De Roon na de winterstop verder in de Europa League.