Nieuws

'Voor het seizoen zei ik tegen Heitinga dat ik liever geen aanvoerder wilde zijn'

'Voor het seizoen zei ik tegen Heitinga dat ik liever geen aanvoerder wilde zijn'

15-11-2022 21:57 Laatste update: 22:02

Kian Fitz-Jim maakt een sterke indruk bij Jong Ajax, waar hij door trainer John Heitinga is benoemd tot aanvoerder. In eerste instantie wilde de jongeling de band niet, maar inmiddels is hij gegroeit in zijn rol als leider.

"Voorafgaand aan het seizoen zei ik tegen de trainer dat ik het liever niet wilde zijn", vertelt Fitz-Jim voor de camera van Ajax TV. "Ik denk dat het niet echt bij mijn persoonlijkheid past, maar ik denk dat ik er inmiddels wel goed in ben gegroeid. Het is ook goed voor mijn ontwikkeling om een beetje leiderschap in zo’n team te hebben. Ik ben best rustig en ook wel een beetje op mezelf", legt de middenvelder uit. "In het begin was het wel moeilijk, maar nu gaat het goed."

Fitz-Jim maakt een sterke indruk bij de beloftenploeg van Ajax, maar de jongeling ziet nog genoeg verbeterpunten bij zichzelf. Zo ook na het duel met FC Den Bosch (4-4) van afgelopen maandag. "Bij vlagen wel, natuurlijk maak ik een goal en geef ik twee assists, maar ik denk dat ik nog te slordig was. In de eerste dertig minuten speelde ik heel slecht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!