Nieuws

Van Nistelrooij 'redelijk tevreden' over zijn eerste maanden als trainer van PSV

Van Nistelrooij 'redelijk tevreden' over zijn eerste maanden als trainer van PSV

15-11-2022 21:06

Ruud van Nistelrooij kijkt gematigd tevreden terug op de eerste seizoenshelft. De PSV-trainer zag zijn ploeg de Johan Cruijff Schaal binnenslepen en overwinteren in de Europa League, maar er werd ook verloren van FC Twente, FC Groningen, SC Cambuur en AZ.

"Als ik terugkijk, is de eerste helft van het seizoen er één met ups en downs geweest", vertelt Van Nistelrooij is gesprek met Voetbal International. "We hebben met de Supercup (Johan Cruijff Schaal) de eerste prijs gepakt en vervolgens in de Europa League een heel goede campagne gedraaid met dertien punten. In de competitie staan we op een plek waardoor we na de winterstop meedoen om de titel. In zijn algemeenheid kunnen we dus redelijk tevreden zijn, maar vier nederlagen in veertien wedstrijden is natuurlijk wel te veel."

Van Nistelrooij won met zijn PSV in de Johan Cruijff Arena van Ajax, maar kon de overwinning geen goed vervolg geven tegen AZ (0-1 verlies). "Het resultaat is uiteindelijk zeer teleurstellend, want als we hadden gewonnen, hadden we daar gestaan waar we wilden, nadat we ons de afgelopen weken goed hadden teruggeknokt. Het is uithuilen en opnieuw beginnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!