Nieuws

Deschamps houdt de adem in: Nkunku verdraait zijn enkel en strompelt van het veld

Deschamps houdt de adem in: Nkunku verdraait zijn enkel en strompelt van het veld

15-11-2022 19:45 Laatste update: 19:46
1

De blessuregolf van Frankrijk is voorlopig nog niet uitgeraasd. Christopher Nkunku heeft zich dinsdagavond op de training van de Franse nationale ploeg geblesseerd, al is de ernst ervan nog niet duidelijk. 

Nkunku vloog in een duel om de bal, maar gleed uit en leek zijn enkel te verdraaien. Bondscoach Didier Deschamps zal de adem inhouden, aangezien veel Franse sterren al het WK aan zich voorbij laten schieten wegens blessures. Onder meer Paul Pogba, N'golo Kanté, Mike Maignen en Presnel Kimpembe kunnen niet deelnemen vanwege blessureleed.

Een mogelijke blessure van Nkunku zal daarom niet goed uitkomen. De 25-jarige aanvaller bleef de afgelopen zomer tegen alle verwachtingen in bij RB Leipzig na een geweldig seizoen. Dit seizoen is de Fransman wederom op dreef. De spits maakte in 22 wedstrijden maar liefst vijftien doelpunten en gaf ook vier assists. Karim Benzema heeft last van vermoeide spieren, maar is wel opgenomen in de selectie van Deschamps. Het is de verwachting dat Benzema de eerste wedstrijd, die tegen Australië wordt gespeeld, zal missen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!