Nieuws

Feyenoord krijgt fikse straf: twee wedstrijden geen uitsupporters in Europa League

Feyenoord krijgt fikse straf: twee wedstrijden geen uitsupporters in Europa League

15-11-2022 18:59 Laatste update: 19:02
2

De UEFA heeft Feyenoord een flinke straf gegeven in de Europa League. De Rotterdamse club mag de komende twee uitduels geen supporters meenemen en mag een boete van ruim een ton betalen.

Dat laat de UEFA weten via de officiële kanalen. Het uitpubliek van Feyenoord misdroeg zich op 27 oktober in het Europa League-duel met Sturm Graz. Feyenoord moet door ongeregeldheden van de meegereisde supporters een boete van 50.000 euro betalen vanwege het gooien van vuurwerk, ongeregeldheden in het publiek, het vernielen van publiek eigendom en het gooien van voorwerpen. Slok op een borrel: de tweede wedstrijd van de straf is voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

In de thuiswedstrijd tegen SS Lazio ging het ook mis voor Feyenoord. De UEFA heeft besloten een deel van de thuistribunes leeg te laten voor de achtste finales van de Europa League. Wegens het gooien en afsteken van vuurwerk blijft de Noord-tribune dicht. Ook krijgt de club een boete van 56.000 euro voor het blokkeren van publieke doorgangen en andere ongeregeldheden.

Feyenoord zal dus in ieder geval in de achtste finale geen publiek bij zich hebben voor het uitduel. Het is nog niet bekend tegen wie Feyenoord zal spelen: de ploeg werd eerste in de poule en ontloopt daarmee de tussenronde. Ajax en PSV komen wél in de tussenronde in actie. De Amsterdammers treffen Union Berlin, PSV neemt het op tegen Villarreal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!