Nieuws

Pasveer bij top zes oudste spelers op WK, Duitsland levert de jongste

Pasveer bij top zes oudste spelers op WK, Duitsland levert de jongste

15-11-2022 13:16

Rondom een WK zijn er altijd veel uitzonderlijke cijfers en statistieken te benoemen. De 32 deelnemende landen leveren allemaal 26 spelers aan en dus ook bijzondere individuen. Leeftijd en ervaring speelt een belangrijke rol op een eindtoernooi. Zo zit Remko Pasveer bijvoorbeeld bij de top zes oudste spelers in Qatar.

Pasveer werd vorige week 39 en zal op de openingsdag van het WK precies 39 jaar en 12 dagen oud zijn. De oudste speler zit in de Mexicaanse selectie. Keeper Alfredo Talavera van FC Juárez is met 40 jaar en 63 dagen de meest geroutineerde van het toernooi. Het record is in handen van Egyptenaar Essam El Hadery, die tijdens het vorige WK in Rusland 45 jaar en 10 dagen oud was.

De benjamin van alle deelnemende spelers is Youssoufa Moukoko, die zijn verjaardag viert als Qatar en Ecuador het toernooi aanstaande zondag aftrappen. De Duitser wordt dan 18 jaar is daarmee de jongste in Qatar. De Noord-Ierse Norman Whiteside heeft echter al meer dan veertig jaar het record van jongste speler aller tijden op een WK voetbal in handen. Op 17 juni 1982 was hij in de wedstrijd tegen Joegoslavië slechts 17 jaar en 40 dagen oud.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!