Nieuws

Mooi gebaar: Rüdiger schenkt WK-premies aan gehandicapte kinderen

Mooi gebaar: Rüdiger schenkt WK-premies aan gehandicapte kinderen

15-11-2022 12:50 Laatste update: 12:50

Een mooi gebaar van Real Madrid-verdediger Antonio Rüdiger. De Duitser heeft besloten om zijn WK-premies te schenken aan gehandicapte kinderen in Sierra Leone, het land waar zijn moeder vandaan komt. 

Samen met de Duitse hulporganisatie BigShoe financiert Rüdiger levensveranderende behandelingen voor kinderen uit Lunsar, een stadje in Sierra Leon. Het geld gaat voornamelijk om behandelingen voor klompvoeten, een aangeboren afwijking van de stand van de voet, te bewerkstelligen.

"Het doet pijn om te zien in welke omstandigheden kinderen uit Sierra Leone opgroeien", zegt de Duitse verdediger tegenover MARCA. "Tijdens de operatie wordt de verkeerde uitlijning in de voet gecorrigeerd." Behandelingen kunnnen ervoor zorgen dat deze kinderen weer kunnen lopen, zonder krukken. "Dat is belangrijk voor ze om weer deel te kunnen nemen aan het sociale leven."

Duitsland trapt het WK af op woensdag 23 november. Japan is dan de tegenstander. Mocht Duitsland het WK winnen ontvangt Rüdiger een premie van vier ton. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!