Nieuws

Gimenez maakt alsnog kleine kans op WK-deelname vanwege FIFA-regel

Gimenez maakt alsnog kleine kans op WK-deelname vanwege FIFA-regel

15-11-2022 10:56 Laatste update: 11:01

Santiago Gimenez werd tot zijn grote teleurstelling niet geselecteerd voor de nationale ploeg van Mexico, maar de spits van Feyenoord maakt nog altijd een kleine kans om alsnog naar Qatar af te reizen. Het zal volledig afhangen van de fitheid van Raúl Jiménez, die ondanks een blessure wel is geselecteerd door bondscoach Gerardo Martino.

Gimenez arriveerde de afgelopen zomer bij Feyenoord en heeft inmiddels de voetbalharten van menig Rotterdammer en Mexicaan veroverd. De spits hoorde bij de voorlopige selectie van Mexico, maar werd niet geselecteerd voor de definitieve lichting. In Mexico is met teleurstelling gereageerd op het afvallen van Gimenez, maar als Jiménez niet wedstrijdfit blijkt kan de speler van Feyenoord nog blijven hopen. 

De FIFA kent namelijk een regel dat een geblesseerde speler 24 uur voor de aftrap van de eerste wedstrijd van het WK nog mag worden vervangen. Jiménez speelde zijn laatste wedstrijd in augustus en moet aanstaande woensdag aantonen voldoende fit te zijn voor het landentoernooi, tijdens het vriendschappelijke duel met Zweden. Daarvoor moet de nationale ploeg van Mexico een doktersverklaring presenteren, waarin staat dat de kwetsuur van de speler dusdanig ernstig is dat de speeltijd in gevaar komt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!