Nieuws

Hazard over beloftes Ancelotti en naderend WK: 'Wil Real nog niet verlaten'

Hazard over beloftes Ancelotti en naderend WK: 'Wil Real nog niet verlaten'

15-11-2022 07:59

Eden Hazard speelde het afgelopen halfjaar nauwelijks bij Real Madrid, maar zal er 'gewoon' bij zijn wanneer België op het WK in Qatar speelt. De 31-jarige aanvaller wil vooruit kijken en vertelt tegen het Spaanse Marca dat Carlo Ancelotti niet altijd zijn beloftes nagekomen is.

"Waarom ik zo weinig speel bij hem? Voor het seizoen hebben we gepraat en hij vertelde me dat ik mijn kansen ging krijgen. Dat is niet vaak gebeurd, maar ik begrijp ook dat hij niet altijd dezelfde vraag kan beantwoorden", aldus Hazard, die in ieder geval nog niet voornemens is om uit Madrid te vertrekken. "Ik wil Real niet verlaten. Misschien zal het na het WK anders zijn. Ik wil spelen, maar het is uiteraard de coach die de beslissingen neemt."

Gaat het Hazards laatste eindtoernooi worden? "Dat is mogelijk. Ik heb een leeftijd bereikt waarop het einde van je carrière nadert, maar ik wil eerst voluit gaan in Qatar. Sinds mijn voetoperatie voel ik me goed. Daarvoor heb ik een heel moeilijke periode doorgemaakt. Ik moet ritme opbouwen. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte van vrijdag zou me daarbij moeten helpen. Ik wil bewijzen dat België nog kan rekenen op zijn aanvoerder."

België start het WK op woensdag 23 november tegen Canada. Vier dagen later is Marokko de tegenstander. De laatste poulewedstrijden in groep F worden gespeeld op 1 december. De mannen van bondscoach Roberto Martínez zullen het dan opnemen tegen Kroatië. Tijdens het vorige WK in Rusland werden De Rode Duivels derde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie