KKD gaat door: MVV krijgt pak slaag van Jong Utrecht, spektakel bij Jong Ajax

14-11-2022 22:41

Maandagavond werd er in de Keuken Kampioen Divisie gevoetbald. MVV liep averij op tegen Jong FC Utrecht, dat met 3-0 te sterk was voor de Limburgers, terwijl Jong Ajax en FC Den Bosch voor een spektakelstuk zorgden op De Toekmst: 4-4.

Jong FC Utrecht – MVV: 3-0

Geheel tegen verwachting in ging MVV maandagavond onderuit in De Galgenwaard. De Limburgers beleefden een totale off-day en troffen een beloften-elftal van de Domstedelingen dat het op zijn heupen had. De ploeg van Darije Kalezic kwam na vijftien minuten voetbal op een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Derensili Sanches Fernandes, die doelman Romain Matthys omspeelde. De tweede en derde treffer werden gemaakt door Mees Rijks. Door de nederlaag van MVV zakt het van de tweede naar de derde plaats in de KKD. Door de overwinning bracht Jong Utrecht zijn puntenaantal van zes naar negen.

Jong Ajax – FC Den Bosch: 4-4

De Toekomst was het decor van een waar spektakelstuk. Jong Ajax kwam al snel op een 1-0 voorsprong door een goal van Christian Rasmussen, waarna Kian Fitz-Jim al snel voor de verdubbeling zorgde. Vlak voor rust was het Den Bosch dat terugkwam via Nikolaj Möller.

Vlak na rust waren het de Amsterdammers die de marge weer op twee brachten na een doelpunt van talent Silvano Vos. Als door een wesp gestoken reageerden de Brabanders al weer snel, door een treffer van Teun van Grunsven. Vlak daarna bracht Rasmussen de Ajacieden voor de derde keer op een marge van twee, door zijn tweede van de avond binnen te schieten. In het laatste kwartier van de wedstrijd zorgde Den Bosch toch voor de ommekeer. Via een eigen doelpunt van Olivier Aarsten en de tweede van Möller werd de stand op 4-4 bepaald.