Nieuws

'United stuurt aan op contractontbinding Ronaldo na vernietigend interview'

'United stuurt aan op contractontbinding Ronaldo na vernietigend interview'

14-11-2022 20:40 Laatste update: 21:13

Cristiano Ronaldo lijkt zijn laatste wedstrijd voor Manchester United definitief te hebben gespeeld. The Mancunians zouden het contract van de Portugees willen ontbinden na het bikkelharde interview van de aanvaller waarin hij uithaalde naar de club, meldt The Telegraph.

Binnen de club heerst het gevoel dat Ronaldo nooit meer mag uitkomen voor United na het vernietigende interview. Hoewel het gehele interview nog niet is verschenen, kwam er wel al een stuk naar buiten waarin Ronaldo flink uithaalde naar zijn club. United zou het contract van de Portugees daarom willen ontbinden, maar lijkt niet van plan te zijn het resterende bedrag van zijn salaris te betalen. Met een duizelingwekkend weeksalaris van 640 duizend euro en een contract tot de zomer van 2023, zou ontbinding een flinke kostenpost zijn voor de Engelse grootmacht.

Voor beide partijen lijkt het maar goed dat het WK voor de deur staat. Door het interview kan Ronaldo wel een fikse boete verwachten van de club. Een disciplinaire straf behoort eveneens tot de mogelijkheden. De Portugese vedette kwam al meermaals negatief in het nieuws door zijn houding bij United. Zo zette manager Erik ten Hag hem enkele weken geleden ook al eens uit de selectie, nadat hij vroegtijdig van het veld liep tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!