Nieuws

Rugnummers Oranje bekend: Pasveer krijgt nummer één toebedeeld

Rugnummers Oranje bekend: Pasveer krijgt nummer één toebedeeld

14-11-2022 20:01 Laatste update: 21:00
4

Het is nog onduidelijk of er al conclusies aan vast zitten, maar Remko Pasveer heeft rugnummer 1 toegewezen gekregen bij het Nederlands elftal. Justin Bijlow en Andries Noppert moeten genoegen nemen met respectievelijk nummer 13 en 23.

Pasveer reist met rugnummer 1 af naar Qatar. Dat de Ajax-doelman het basisnummer op zijn rug heeft, wil niet zeggen dat hij de eerste keus is van bondscoach Louis van Gaal. Enkele spelers houden vast aan het rugnummer dat zij bij hun club ook dragen. Zo speelt Virgil van Dijk met nummer 4 en Frenkie de Jong met 21. Memphis Depay speelt met zijn gebruikelijke rugnummer 10 die hij altijd in Oranje draagt, terwijl Luuk de Jong nummer 9 heeft gekregen. Nieuwkomers Xavi Simons en Jeremie Frimpong gaan spelen met respectievelijk nummer 25 en 26.

Komende maandag staat de eerste wedstrijd van Oranje op het programma. Het Nederlands elftal neemt het om 17.00 uur Nederlandse tijd op tegen Senegal. Daarna wachten nog confrontaties met Ecuador en gastland Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!