Nieuws

Eerste Oranjetraining zit er op: 'Hebben jullie nodig om wereldkampioen te worden'

Eerste Oranjetraining zit er op: 'Hebben jullie nodig om wereldkampioen te worden'

14-11-2022 19:51 Laatste update: 20:59

De eerste training van het Nederland elftal in Zeist zit er op. Dinsdag vliegt Oranje naar Qatar om zich daar volledig te focussen op het aanstaande WK. Na afloop van de de sessie sprak bondscoach Louis van Gaal het publiek nog toe.

Maandagavond betrad een fitte selectie het trainingsveld in Zeist. Na een kort openingswoord van aanvoerder Virgil van Dijk begon Oranje aan de eerste training. Na afloop van de training, die een uur in beslag nam, sprak Van Gaal de aanwezige supporters op geheel eigen wijze nog toe. "Jullie hebben een fantastische training gezien. Met heel veel enthousiasme, maar ook heel veel inzet. Wij danken jullie voor jullie steun hier vanavond. Dat is ongelofelijk. Maar volgens mij zijn we ook nog thuis op de buis geweest. Wij hopen dat jullie ons blijven steunen, want dat hebben we hard nodig willen wij wereldkampioen worden. Dank voor Jullie steun."

De bondscoach moest de aanwezige fans nog wel teleurstellen. "Ik moet helaas wat zeggen. Normaal gesproken delen we nu handtekeningen uit, maar dat kan niet. Waarom niet, dat ga ik jullie uitleggen. Corona. Wij zitten vanaf vandaag in een bubbel dus dat mogen wij niet. Maar we hebben wel een foto gemaakt vandaag en die kunnen jullie allemaal krijgen. Heel veel plezier met het WK, dan hebben wij dat ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!