Nieuws

Wormuth laat van zich horen na ontslag: 'Die aanname was een grote vergissing'

Wormuth laat van zich horen na ontslag: 'Die aanname was een grote vergissing'

14-11-2022 17:20
2

Frank Wormuth heeft maandagmiddag van zich laten horen na het ontslag als trainer van FC Groningen. De Duitse oefenmeester voelde zich al lange tijd niet gesteund door de directie en voelde zich niet prettig bij de club. 

Wormuth bijt van zich af in een statement, geplaatst door ElevenBoost, het management van de trainer. "Voordat ik een contract bij FC Groningen tekende heb ik met Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde meerdere gesprekken gehad over de toenmalige situatie bij de club. Het werd mij al snel duidelijk dat het niet een makkelijke situatie was, maar dat het een eis was om die te veranderen. Ik werd door hem overtuigd dat die situatie in goede samenwerking te veranderen was. Mark-Jan kende mijn werkwijze en ik had er vertrouwen in dat hij mij ter zijde zou staan gedurende het veranderingsproces. Helaas was die aanname een grote vergissing van mij", laat de oefenmeester weten.

De trainer voelde zich niet gehoord in de Euroborg. "Intern heb ik mijn visie met betrekking tot de door mij aangetroffen situatie én de in mijn ogen benodigde oplossingen daarom al in een vroeg stadium aangegeven bij de Diretie. Die oplossingen zijn er helaas nooit gekomen. Sterker nog: de pijlen werden al vrij snel op mij gericht. In plaats van dat de niet gewenste situatie moest veranderen, werd mij dagelijks verzocht om mij aan te passen aan die niet gewenste situatie."

"Dat stond voor mijn gevoel haaks op datgene wat mij gevraagd was en waarvoor ik naar FC Groningen ben gekomen. Daardoor veranderden de spelregels, met alle gevolgen van dien. Ik voelde mij er helemaal niet prettig bij. Persoonlijk heb ik de dagelijkse werksituatie daarom als zwaar en regelmatig als geestelijk onveilig ervaren. Ik herken mij dus niet in het beeld dat Mark-Jan Fledderus in het persbericht van FC Groningen over mij heeft geschetst. Het ontbreekt aan een juist feitenrelaas", is Wormuth van mening. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!