Nieuws

Oranje gaat shirts veilen: 'Daar zijn we ons in de kleedkamer van bewust'

Oranje gaat shirts veilen: 'Daar zijn we ons in de kleedkamer van bewust'

14-11-2022 15:30

Het Nederlands elftal gaat de shirts veilen die het draagt tijdens het WK in Qatar. De opbrengst gaat naar arbeidsmigranten in Qatar. Op deze manier wil Oranje een bijdrage leveren aan het verbeteren van de omstandigheden waarin de arbeiders zich bevinden.

Onder erbarmelijke omstandigheden werkten arbeidersmigranten uit allerlei landen aan de bouw van de stadions voor het WK in Qatar, dat over zes dagen begint. Volgens een rapport van Amnesty International zijn bij de bouw van de stadions 6.500 mensen om het leven gekomen. "Het tot stand komen van dit toernooi heeft een zeer grote impact gehad op arbeidsmigranten in Qatar, dat is niemand ontgaan", wordt Virgil van Dijk geciteerd door het ANP.

"Onder heel zware omstandigheden hebben zij gewerkt aan stadions, de infrastructuur en hotelaccommodatie", vervolgt de Oranje-captain. "Dat zullen we ons bij elke activiteit steeds weer realiseren. En dat die omstandigheden écht beter moeten, is iedereen wel duidelijk."

Van Dijk benadrukt dat er vanuit de 'bestuurskamers' al veel gedaan is om de situatie te verbeteren. "Wij willen daar vanuit de kleedkamer ook een concrete bijdrage aan leveren. Allereerst door hier op dit wereldpodium aandacht te vragen voor hun situatie. Maar ook door de veilingopbrengst van onze wedstrijdshirts te gebruiken om de in gang gezette verbeteringen mede te financieren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!