Nieuws

Geen druk voor Nederlandse Millwall-recordaankoop: 'Het geeft me een goed gevoel'

Geen druk voor Nederlandse Millwall-recordaankoop: 'Het geeft me een goed gevoel'

14-11-2022 14:19
1

Zian Flemming geldt bij Millwall FC als duurste aankoop ooit. De aanvallende middenvelder maakte de afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro de oversteek van Fortuna Sittard naar Engeland en zegt geen extra druk te voelen bij de Championship-club.

Na een succesvol seizoen bij de Limburgers, was Millwall bereid om diep in de buidel te tasten. "Het feit dat zij hun record breken gaf op dat moment een hoop vertrouwen", zegt Flemming in een video-item van VoetbalPrimeur. "Dit waren ze blijkbaar bereid om voor mij te doen en dat geeft een heel goed gevoel. Dat was nou eenmaal de prijs die ik waard was. Ik voel daar geen extra druk door, maar ik krijg er een extra goed gevoel over.

Uiteindelijk kwam het in de afgelopen zomer pas tot een transfer voor Flemming. In 2021 lukte het voor de Amsterdammer niet om te vertrekken bij Fortuna Sittard, omdat de club te hoog in de boom zat. "Ze wilden vier tot vijf miljoen euro voor me. Toen was er net een seizoen geweest met lege tribunes en vonden er dus heel weinig transfers plaats, maar het is uiteindelijk gelukt", besluit Flemming met een lach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!