Nieuws

Hoe laat speelt het Nederlands elftal tegen Senegal, Ecuador en Qatar op het WK?

Hoe laat speelt het Nederlands elftal tegen Senegal, Ecuador en Qatar op het WK?

14-11-2022 14:30 Laatste update: 17:22

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal vindt er met het WK in Qatar een toernooi plaats dat voor ons in de winter zal worden gespeeld. Wat heeft dit voor invloed op de tijd waarop de wedstrijden van Oranje afgewerkt gaan worden? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit

Tijdstippen waarop de wedstrijden in Qatar worden gespeeld

In de groepsfase van het WK zullen alle wedstrijden worden gespeeld om 11.00, 14.00, 16.00, 17.00 of 20.00 Nederlandse tijd. De groepswedstrijden van het Nederlands elftal in Groep A worden dan ook gespeeld op één van deze tijdstippen:

Senegal – Nederland: 21 november, 17.00
Nederland – Ecuador: 25 november, 17.00
Nederland – Qatar: 29 november, 16.00

Mocht Oranje de poule als groepswinnaar afsluiten dan speelt het op zaterdag 3 december om 16.00 tegen de nummer twee uit Groep B, de poule waarin Engeland, Wales, Iran en de Verenigde Staten strijden om een plek in de knock-out fase van het toernooi. Wordt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal tweede in de groep? Dan volgt er op zondag 4 december om 20.00 een wedstrijd tegen de winnaar van Groep B. 

Waarom deze tijdstippen?

In Qatar is het twee uur later dan in Nederland. Dat betekent dat wedstrijden van het Nederlands elftal eigenlijk om 19.00 en 18.00 worden gespeeld. Een fijne gedachte voor Oranje, aangezien de temperatuur dan wat lager zal zijn dan wanneer er in de middag moet worden aangetreden omdat de zon onder gaat rond 17.00 Qatarese tijd. Wanneer de zon onder is blijft de temperatuur onder de dertig graden, die boven dat punt komt wanneer de zon gewoon schijnt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!