Nieuws

Deschamps haalt twee nieuwe namen bij selectie na afhaken Kimpembe

Deschamps haalt twee nieuwe namen bij selectie na afhaken Kimpembe

14-11-2022 14:00

Didier Deschamps heeft Presnel Kimpembe zien afhaken voor het WK in Qatar. De Paris Saint-Germain-verdediger is onvoldoende hersteld van een achillespeesblessure. Axel Disasi is zijn vervanger, terwijl de bondscoach op de valreep nog een 26ste speler aan zijn selectie toevoegde.

Nadat in een eerder stadium al duidelijk werd dat zowel N'Golo Kanté en Paul Pogba het WK moesten missen, is Kimpembe de derde beoogde basiskracht die het eindtoernooi niet haalt. De mandekker kwam tijdens de 5-0 zege op AJ Auxerre nog als invaller binnen de lijnen, maar kent nu een terugval door de blessure die hem sinds eind oktober parten speelt.

Disasi is een 24-jarige centrumverdediger die zijn brood verdient bij AS Monaco. Voor Les Bleus speelde de stopper nog nooit. Deschamps baarde eerder nog opzien door maar 25 spelers te selecteren voor het toernooi in Qatar, terwijl de maximumgrootte van de selectie 26 spelers bedraagt. Met Borussia Mönchengladbach-spits Marcos Thuram - de zoon van WK-winnaar Lilian Thuram in 1998 - werd het 26ste lid van de selectie net op tijd bekend.

Maandagmiddag is deadline voor landen om hun definitieve spelersgroep aan te leveren bij de FIFA. Thuram verkeert bij zijn werkgever in bloedvorm. Met tien treffers in vijftien wedstrijden bezet hij de tweede plaats op de topscorerslijst in de Bundesliga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!