Nieuws

Waar worden de wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK uitgezonden?

Waar worden de wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK uitgezonden?

21-11-2022 09:30 Laatste update: 08:12

Op maandag 21 november speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd van het WK in Qatar. Oranje treft dan het Senegal van Bayern München-ster Sadio Mané, waarna er nog twee groepswedstrijden zullen worden afgewerkt tegen Ecuador en Qatar. Waar worden deze wedstrijden eigenlijk uitgezonden? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

De wedstrijden van Oranje

In tegenstelling tot andere WK-deelnemers speelt het Nederlands elftal geen oefenwedstrijden meer in aanloop naar het toernooi. Dat betekent dat bondscoach Louis van Gaal zijn elftal volledig naar zijn hand zal gaan zetten op de trainingen in aanloop naar het duel tegen Senegal. Wat vast staat is dat Oranje de volgende wedstrijden gaat spelen:

Senegal – Nederland (21 november)
Nederland – Ecuador (25 november)
Nederland – Qatar (29 november)

Waar op tv kan je de wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK volgen?

Alle wedstrijden van Oranje zullen worden uitgezonden door de NOS (op NPO 1 of 3). Rondom deze wedstrijden wordt Studio WK 22 uitgezonden, waarin presentator Sjoerd Ramshorst het samen met twee analisten over de wedstrijd zal gaan hebben.  

Voor de meest actuele informatie over waar wedstrijden van het Nederlands elftal worden uitgezonden kan je terecht op de tv-gids van voetbalvandaag.nl. In deze tv-gids kan je precies terugvinden op welke zender Oranje wordt uitgezonden en vanaf hoe laat de wedstrijd begint.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!