Nieuws

Kudus mee naar WK: Ghana neemt Ajax-speler mee als middenvelder

Kudus mee naar WK: Ghana neemt Ajax-speler mee als middenvelder

14-11-2022 13:03
1

Mohammed Kudus is opgenomen in de definitieve selectie van het nationale elftal van Ghana. De speler van Ajax is vaak als spits op de Amsterdamse velden te zien, maar gaat naar Qatar als middenvelder.

Dat laat de nationale ploeg van Ghana, ook wel bekend als de Black Stars, weten via de officiële kanalen. Kudus kende in de Champions League enkele zeer goede wedstrijden, maar speelde in de Eredivisie tot dusver wisselvallig. De Ghanees wordt vaak door trainer Alfred Schreuder gebruikt als spits, maar gaf al aan liever vanaf het middenveld te spelen. Bij Ghana lijkt dat het geval te zijn. 

Kudus wordt vergezeld door enkele grote namen. Onder meer Thomas Partey (Arsenal), Jordan Ayew (Crystal Palace) enn Inaki Williams (Athletic Bilbao) behoren tot de selectie van Ghana. Het Afrikaanse land zit in een zware poule: Portugal, Uruguay en Zuid-Korea zijn de tegenstanders. Ghana trapt 24 november af tegen de Portugezen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!