Nieuws

Malacia op rechtsback ook een optie voor Oranje? Ten Hag: 'Dat is aan Louis'

Malacia op rechtsback ook een optie voor Oranje? Ten Hag: 'Dat is aan Louis'

13-11-2022 21:28
1

Manchester United won zondagavond ternauwernood op bezoek bij Fulham. Op Craven Cottage werd het in de allerlaatste minuut 1-2 voor de mannen van Erik ten Hag. Oranjeklant Tyrell Malacia begon op rechtsback, wat niet zijn natuurlijke positie is.

Dat kwam mede omdat Ten Hag deze keer niet kon beschikken over de geschorste Diogo Dalot en er op links al plek was ingeruimd voor Luke Shaw. Malacia speelde al eens eerder op de rechtervleugel, maar oogde nogal onwennig. Zo ook tegen Fulham. Het Britse tabloid The Daily Express gaf hem zelf een 2 voor zijn optreden. Ten Hag wil er echter niets van weten. "Mijn geloof in hem als rechtsback is groot. Ik heb al een paar keer gezien dat hij dat net zo goed kan als linksback."

"Natuurlijk zijn er punten als je linksbenig bent en aan de rechterkant staat. Dan moet je op een andere manier gaan staan en ben je weleens uit balans. Dat evenwicht heeft hij uiteindelijk gevonden. Hij heeft het prima gedaan", vervolgt de manager voor de camera's van Viaplay.

Malacia is één van de 26 namen die met Oranje zullen gaan verschijnen op het WK in Qatar. De huidige rechtsback van het Nederlands Elftal, Denzel Dumfries, raakte dit weekend geblesseerd bij Internazionale. De vraagt doemt daarom vanzelfsprekend op of Malacia ook zijn plek zou kunnen invullen op het WK. "Dat is aan Louis (Van Gaal, red.). Alle bondscoaches krijgen hun spelers nu. Wij kunnen ze bijna allemaal fit afleveren en ik hoop dat ik ze ook fit terugkrijg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie